۱۰:۱۰ ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
تحلیل‌گر اقتصادی در گفت‌وگو با اقتصاد معاصر:

عمر نوسانات ارزی با سیاست تثبیت کوتاه شده است

به گفته مهدی منصوری، تحلیل‌گر اقتصادی، اگر سیاست تثبیت از گذشته اجرا شده بود ما هیچگاه دلار با نرخ غیررسمی ۶۰ هزار تومانی را هم نداشتیم، یکی از اقدامات مهم بانک مرکزی که از دولت قبل آغاز شد سیاست تثبیت بود که موجب می‌شود در بحران‌ها، نوسانات و هیجانات ارزی ماندگار نباشد.
عمر نوسانات ارزی با سیاست تثبیت کوتاه شده است
کد خبر:۳۸۹۱

مهدی منصوری تحلیل‌گر اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد معاصر با اشاره به تثبیت بازار ارز در نوسانات و اتفاقات منطقه، اظهار داشت: نبود ثبات ارز اتفاقی است که روی همه جوانب اقتصادی یک کشور تاثیر می‌گذارذ، ما از اسفند ۱۴۰۱ شاهد یک تغییر رویکرد مطلوب در دولت سیزدهم بودیم، که امیدواریم دولت چهاردهم نیز این مسئله را ادامه داده و سیاست تثبیت نرخ ارز را دنبال کند. 

 

وی افزود: اگر سیاست تثبیت به موقع عملی می‌شد نرخ ارز غیررسمی هیچ‌گاه رقم ۶۰ هزار تومان را لمس نمی‌کرد، یکی از اقدامات مهم رئیس کل بانک مرکزی سیاست تثبیت بود که موجب می‌شود در موقع بحران‌، نوسانات و هیجان‌ها ماندگار نباشد. 

منصوری یادآور شد: هرچند که تثبیت ارزی، تاب‌آوری مطلوبی را به بازار می‌بخشد، اما نباید طولانی مدت باشد. این سیاست باید در یک دوره ۵ ساله خلاصه شده و پس از آن جایگاه خود را به نظام شناور بدهد، اما در برهه کنونی با توجه به تهدیداتی که اقتصاد ایران در معرض آنها قرار دارد و آناتومی اقتصاد ما به وسیله ارز در معرض سرطانی شدن هست، سیاست تثبیت صحیح است.

وی تصریح کرد: امروز بخش‌های مختلف اقتصاد ما که با ارز در ارتباط هستند، ممکن است دچار نِکرُز (عدم خون رسانی) شوند، که از جمله این بخش‌ها بورس است که اگر در حین سیاست تثبیت، استقلال را نیز به آن‌ها ببخشیم، می‌توانیم شاهد شکوفایی کشور شویم.

 

دولت برای بانک مرکزی استقلال قائل باشد

این استاد دانشگاه اظهار داشت: باید در کنار استقلال بانک مرکزی که دولت باید به آن قائل باشد استقلال بورس، سرمایه گذاری در بیمه و استقلال صندوق توسعه ملی هم رعایت شود، این شرایط در میان مدت تاثیرات مطلوبی را بر اقتصاد کشور خواهد گذاشت.

ارسال نظرات